Oglasna ploča

                                        Školska godina 2021./2022.

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2021./2022.

XIII.gimnazija

Nastava počinje u ponedjeljak, 6.rujna 2021. godine.

Prvi dan učenici će imati dva sata nastave sa svojim razrednikom /razrednicom te jedan sat nastavnog predmeta razrednika. Prvi tjedan (6.9.-10.9.) učenici 2. i 4.razreda pohađaju nastavu u jutarnjoj smjeni (od 8.15h), a 1. i 3.razreda (od 14.15h) u popodnevnoj smjeni. Točan raspored zvona bit će objavljen naknadno, kao i raspored, na stranici škole.

Prvi dan, u ponedjeljak, učenici prvih razreda pred školu dolaze u 14.00 sati te će ih ispred škole razrednici prozvati u pripadajuće razrede i povesti u učionice.

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda u školu ulaze sami i idu u svoje matične učionice te se ne zadržavaju u zajedničkim prostorima škole.

Sve učenike će u učionicama dočekati udžbenici te je potrebno donijeti ruksak kako bi se udžbenici mogli preuzeti. Također je potrebno ponijeti i svjedodžbu zadnjeg završenog razreda kako bi razrednici mogli obaviti administrativne zadatke.

Svi učenici trebaju imati zaštitnu masku.

Raspored matičnih učionica:

1.a- 208

2.a- 204

3.a- 211

4.a- 211

1.b- 204

2.b- 309

3.b- 303

4.b- 203

1.c- 205

2.c- 209

3.c- 209

4.c- 303

1.d- 203

2.d- 210

3.d- 305

4.d- 205

1.e- 210

2.e- 304

3.e- 308

4.e- 305

 

Želimo vam sretan i uspješan početak školske godine!

                                          

 

___________________________________________________________________________________

Školska godina 2020./2021.

KOLEKTIVNI GODIŠNJI ODMOR SVIH DJELATNIKA XIII. GIMNAZIJE  od 26. srpnja 2021. do 20. kolovoza 2021. 

 

PROTOKOL POSTUPANJA U SLUČAJU POTRESA

PLAN EVAKUACIJE   DRUGI KAT        TREĆI KAT

 

_______________________________________________________________________________________

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE I RADNOM VREMENU U DRUGOM POLUGODIŠTU

 _______________________________________________________________________________________

!! PRIKUPLJANJE HUMANITARNE POMOĆI ZA POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA !!
XIII. gimnazija poziva sve svoje učenike i njihove roditelje, kao i svoje nastavnike i ostalo osoblje, da doniraju pakete pomoći u hrani, higijenskom asortimanu, igračkama, dječjoj odjeći i opremi za djecu te ostalim materijalnim potrepštinama za ljude pogođene razornim potresom u Banovini.
Svoje donacije možete dostaviti u četvrtak 7. siječnja od 8 do 14 na parkiralište Ugostiteljsko-turističke škole u Zagreb, KOMBOLOVA 2A.
Pružimo ruku onima koji sada trebaju pomoć!
Slika može sadržavati: stablo, nebo, kuća i na otvorenom
 

______________________________________________________________________________________

Poštovane kolegice i kolege profesori, dragi roditelji i učenici!

Zahvalan sam Gospodinu Bogu za ovaj dar njegove providnosti, za to što vas sve mogu srdačno pozdraviti samo nekoliko dana prije Božića putem nametnute nam virtualne učionice. I neka dragi Bog svakome od vas uzvrati svojim blagoslovom kako biste bili sretni, zdravi i zadovoljni – vi i vaše obitelji, vaši prijatelji i poznanici – u sve dane vašega života, ma gdje bili.

„Radujte se narodi!“ To su riječi vrlo drage pučke božićne pjesme kojom kao katolici svake godine u božićno vrijeme izražavamo svoju veliku radost u ispovijedanju vjere da je Bog postao čovjekom. Učinio je to radi nas i našega spasenja.

Neka ovaj blagdan Božje blizine, blagdan Božje brige i ljubavi prema čovjeku, i zato temelj svake ljudske sreće, vrati radost u naše živote i obitelji, među naše poznanike i prijatelje, povjerenje u cijelo društvo i slogu među ljude.

Škola nije samo mjesto gdje se stječu znanja, kompetencije i informacije, ona je ponajprije mjesto susreta – mjesto gdje se odvijaju istinski odgoj i obrazovanje. Ove godine, na našu veliku žalost, zbog pandemije Covid 19 imamo školu u virtualnoj učionici u vlastitom domu. Zato tijekom praznika odvojimo vlastito vrijeme za važne i drage ljude. Radujemo se posjetima, e-pismima, SMS-porukama i druženjima putem raznih platformi te pokažimo da pripadamo jedni drugima i da se međusobno podržavamo, pa makar i na daljinu.

Zajedništvo, razumijevanje, sporazumijevanje i ohrabrenje – to je ono što je potrebno u našim virtualnim učionicama, virtualnoj zbornici i virtualnoj školi, ali da bi se nekoga ohrabrilo ili pružilo mu podršku – za to je potrebna sinergija profesora i učenika.

Profesori koji se brinu za djecu i u virtualnoj učionici, profesori koji se angažiraju i za koje svi učenici znaju da se na njih mogu osloniti i na daljinu. Profesori koji se udružuju zato što smatraju da će tako razviti nove ideje, koji su na raspolaganju i ne pitaju za radno vrijeme, zato što to smatraju svojom odgovornošću prema školi. Onaj tko se angažira na taj način, dobiva mnogo toga zauzvrat.

Potrebno nam je prije svega poštovanje: poštovanje prema onima koji su drugačiji od nas, ali i poštovanje prema onima koji su nam slični. Potrebno nam je poštovanje prema onima koji mnogo čine za našu školsku zajednicu i za nju se posve daju. Potrebno nam je poštovanje prema djeci i njihovim potrebama. Poštovanje prema onome što čine njihovi roditelji. Svatko mora osjetiti da je dio škole, da joj pripada, bez obzira na uvjete, vrijeme, razdvojenost i teška vremena u kojima se trenutno nalazimo.

Za Božić se šalju poruke mira. Poruka koja je odaslana prije 2000 godina iz Betlehema, aktualna je i danas. Povodom ovih blagdana želim nam da dođemo do skladnoga odnosa svih onih koji „žive“ i rade u školi. Pronađimo ono što nas veže i drži na okupu. To počinje od malih stvari. Znate li što većina djece poželi od svojih roditelja za Božić? Da im posvete više vremena. To je želja i moje djece. Odvojimo više vremena jedni za druge!

Čuvajmo nadu koja nas je ovdje okupila i molimo Boga da nam betlehemsko svjetlo osvijetli put od očajanja do nade. Profesori i učenici izgubili su nadu i sve su više paralizirani strahom od sutrašnjice, ali to ne smije postati norma našega ponašanja.

Još jednom – čestit Božić, sve najbolje u novoj godini i mir s vama!

                                                                                                                    

____________________________________________________________________________________

JESENSKI PRAZNICI

Prema službenom kalendaru za ovu školsku godinu u ponedjeljak i utorak su jesenski praznici i nema nastave. Odmorite se, ostanite zdravi i vidimo se u srijedu 4. studenog, nastavljamo prema rasporedu!

________________________________________________________________________________________

UPUTE

Informacije uz početak školske godine

 

______________________________________________________________________________________________________

Odluka o početku rada 11.05.2020.

 

_______________________________________________________________________________________________________

Dragi maturanti, ako vam je za željeni studij potrebna Potvrda nadležnog školskog liječnika služba za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „Dr. A. Štampar“ obavješćuje maturante kojima će trebati potvrda nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za određeni studij da će se potvrde izdavati uz korištenje aplikacije www.terminko.hr

__________________________________________________________________________________

Obavijest za maturante

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s aplikacijom Rakuten Viber uspostavilo je neposredni komunikacijski kanal s maturantima.

Viber zajednici Ministarstva znanosti i obrazovanja možete se pridružiti na sljedećoj poveznici:

https://vb.me/726e1e.

Poveznica za cijeli članak objavljen na stranicama MZO-a

https://mzo.gov.hr/vijesti/mzo-u-suradnji-s-aplikacijom-rakuten-viber-uspostavilo-neposredni-komunikacijski-kanal-s-maturantima/3706

_____________________________________________________________________________________ 

Poštovane kolegice, poštovani kolege, drage učenice i dragi učenici,

Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista. Čestitajte Uskrs jedni drugima na najljepši mogući način, originalnom čestitkom izrađenom u izolaciji.

Želim da praznik Kristovog uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i Božjim blagoslovom. Svojom žrtvom za sve ljude, Krist nam je poručio da svjetlo uvijek pobijedi tamu, da dobro pobijedi zlo i da je istina jača od svake laži.

                                                                                                                                  Vaš ravnatelj

____________________________________________________________________________________________________________

Drage učenice i učenici, dragi roditelji, podsjećamo vas da se s povjerenjem možete obratiti našoj psihologinji i pedagoginji, potražiti savjet ili pomoć, ili samo podijeliti ono što vas muči.
Čekaju vas u virtualnoj učionici za koju su vam kod dali razrednici, a možete se obratiti i na mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te pritom dogovoriti prikladan način komunikacije.
Svakako se uključite u učionicu jer vas tamo čekaju korisni materijali!

#strogopovjerljivo #svecebitiuredu #zajednosmojaci #laksejekadsepodijeli #cekamova

___________________________________________________________________________________________________________

VIRTUALNA NASTAVA 

U XIII. gimnaziji od 9. travnja 2020. godine (Veliki četvrtak) do 13. travnja 2020. godine (Uskrsni ponedjeljak) neće se odvijati nikakve aktivnosti vezane za nastavu na daljinu.

Od utorka, 14. travnja 2020. godine, do petka, 17. travnja 2020. godine, nastava na daljinu odvijat će se redovito, no tijekom ovih četiriju dana neće se obrađivati ni isporučivati novi nastavni sadržaji, nego će se isključivo raditi na komunikaciji s učenicima i na povratnim informacijama oko ponavljanja obrađenoga nastavnog gradiva te otklanjanju eventualnih problema.

Od ponedjeljka, 20. travnja 2020. godine, nastava na daljinu, ako ne dođe do nekih promjena, nastavit će se redovito odvijati sukladno planiranom rasporedu sati.

 

_________________________________________________________________________________________________________

Dragi maturanti,

u subotu 28. ožujka 2020. godine od 9:30 do 11:30 sati na programu RTL-2 moći ćete pratiti obrazovne sadržaje koji prate pripreme za polaganje ispita Državne mature. Taj novi obrazovni program osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om Hrvatska.

Svjesni smo svih poteškoća, stoga ćemo biti maksimalno tolerantni i fleksibilni u organiziranju rasporeda nastavnih sati.

Pratite i dalje upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i ostanite nam zdravi!!

                                                                                          Vaš ravnatelj

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/Matura/Matura%20na%20RTL2_28.3.2020..pdf

 

________________________________________________________________________________

OBAVIJEST UČENICIMA

________________________________________________________________________________

Obavijest ravnatelja roditeljima i učenicima

________________________________________________________________________________

IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU         ODLUKA

________________________________________________________________________________

UČENJE NA DALJINU 16.03.2020.

________________________________________________________________________________

UPUTE ZA CLASSROOM

_______________________________________________________________________________ 

EU-natječaj

 ______________________________________________________________________________

MOLBA ZA DONACIJU

____________________________________________________________________________________________________________

Poštovane kolegice, poštovani kolege, drage učenice i dragi učenici,


Bog dolazi prosvijetliti nas i otvoriti za uzajamno slušanje i uvažavanje, pomiriti nas sa sobom i međusobno kako bismo bili bliže sebi i jedni drugima. „Božja ljubav veća je od naše zatvorenosti! Božić nam nosi istinu da se Bog utjelovio, da se nastanio među nama ljudima, da se dogodio prodor njegove ljubavi u našu zatvorenost, u naše odbijanje i povijest; da je Bog sišao s neba na zemlju, u naš život i u našu životnu stvarnost“. „Riječ je tijelom postala i prebivala medu nama“ (Iv. 1,14). Povodom te najljepše radosne vijesti, svima vama koji slavite srdačno čestitam Božić. Želim također da vas ovaj veliki kršćanski blagdan, kao simbol vjere, nade i ljubavi, podsjeti na važnost međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije, kao najvažnijih vrijednosti naše tradicije te zajedničkog života i rada u našoj i vašoj XIII. gimnaziji. Neka topli praznični dani koji su pred vama ispune vaše domove radošću i blagostanjem, uza želju da praznike provedete u dobrom zdravlju, okruženi obitelji i prijateljima. Želim vam sretan i blagoslovljen Božić te nadasve uspješnu novu 2020. godinu.

                                                                                                                     Vaš ravnatelj

___________________________________________________________________________________________________________

 Odrada dana u štrajku

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani učenici i roditelji,

sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku u utorak 29. listopada 2019.

Info:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 ili na tel: 01/6600643

 _____________________________________________________________________________________________

OBAVIJEST

Poštovani učenici i roditelji,

u petak 11. listopada 2019. godine nastava će se održati po redovnom rasporedu.

Info:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 ili na tel: 01/6600643

 

_____________________________________________________________________________________

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani učenici i roditelji,

sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku.

Info:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili na tel: 01/6600643

___________________________________________________________________________

XIII. gimnazija i HAZU

Naši su učenici 1. A i 1. C u pratnji profesorice hrvatskoga jezika Ivane Franjić u petak, 27. rujna 2019. godine, posjetili Knjižnicu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i samo sjedište Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redakciju Matice hrvatske.

U Knjižnici HAZU-a pogledali smo izložbu časopisa Vijenac koji je ove godine obilježio 150 godina od prvoga broja i 25 godina od obnove na Božić 1993. godine. Učenici su vidjeli razvoj Matičina Vienca, središnjega časopisa hrvatske književnosti i kulture 19. stoljeća, ali smo saznali nešto o i njegovu najvećem uredniku Augustu Šenoi. Jezik i književnost spojili smo s fizikom, kemijom i matematikom te smo pogledali i Memorijalne sobe nobelovaca Lavoslava Ružičke i Vladimira Preloga. Nakon toga, naši su voditelji Jelena Gazivoda i Goran Galić, pokrenuli kviz u kojem su najbrži i najpažljiviji učenici osvojili vrijedne nagrade – izdanja Matice hrvatske te godišnju pretplatu na časopis Vijenac. Nastavili smo prema redakciji Matice hrvatske gdje smo mogli vidjeti što je sve potrebno kako bi jedan časopis „ugledao svjetlo dana“. Naš smo stručni izlet zaključili glavnom zgradom gdje smo u Akademijinu atriju vidjeli jedno od najdragocjenijih hrvatskih spomenika – Bašćansku ploču i Škrinju sv. Šimuna.

 HAZU3

 ______________________________________________________________________________________________________

Obavijest

___________________________________________________________________________________________________________

 

OBAVIJEST O NAKNADNIM UPISIMA

___________________________________________

Poštovane kolegice i kolege, dragi učenici,

povodom najvećega kršćanskog blagdana koji simbolizira Božju, ali i našu pobjedu nad smrću, grijehom i zlom, kao i nadu u radost, blagostanje i vječni život, svima vama koji slavite srdačno čestitam Uskrs. Želim također da vas ovaj veliki kršćanski blagdan, kao simbol vjere u pobjedu života i ljubavi, podsjeti na važnost međusobnog poštivanja, razumijevanja i tolerancije, kao najvažnijih vrijednosti naše tradicije i zajedničkog života i rada u našoj i vašoj XIII. gimnaziji. Neka topli praznični dani koji su pred vama ispune vaše domove radošću i blagostanjem, uz želju da praznike provedete u dobrom zdravlju okruženi obitelju i prijateljima. Sretan i blagoslovljen Uskrs.

                                                                                                                      Vaš ravnatelj

 

55. obljetnica

Naša škola ove godine slavi svoju 55. obljetnicu, stoga molimo sve bivše i sadašnje učenike da nam se jave svojim idejama, prijedlozima i materijalima te nam tako pomognu uveličati pola stoljeća naše škole. Veselimo vašem aktivnom sudjelovanju u organizaciji proslave 55. rođendana naše škole!

________________________________________________________________________________________

XIII. u Kući eksperimenata

PORUKA LJUBAVI

 

Jučer je na prvom programu Hrvatskoga radija emitirana emisija "Zašto tako?", snimana u našoj školi. Možete je poslušati na sljedećoj poveznici: http://radio.hrt.hr/slusaonica/?q=za%C5%A1to+tako

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Posjetili smo......

_______________________________________________________________

 Uspjesi naše Ramone!

_______________________________________________________________

Nastava filma u kinu Tuškanac

________________________________________________________________

XIII. gimnazija ugostila kanadske srednjoškolce

_________________________________________________________________

Vizualni efekti na filmu

_______________________________________________________________________

Tri nezaboravna dana u Prizrenu u Kosovu

_________________________________________________________________________

Maškare u Trinaestoj!

___________________________________________________________________________

"Zašto ja?"

___________________________________________________________________________

Uspjesi našeg Anđelka!

________________________________________________________________________________________________________

Bravo, Karla!

______________________________________________________________________________________________________

 

Bili smo u Vukovaru

_______________________________________________________________________________________________________

Stručno osposobljavanje

_______________________________________________________________________________________________________